Boyun fıtığı tedavi yöntemleri, günümüzde birçok kişinin ağrılarına çözüm olarak değerlendirilen uygulamalardır. Boyun fıtığı, tıp literatüründe Lomber Disk Hernisi olarak ifade edilir. Halk arasında boyun fıtığı olarak bilinen hastalık günümüzde gerek yaşam koşulları gerek çalışma yaşamındaki değişiklikler neden ile yaygın hale gelmiştir. Boyun fıtığı; iş yaşamı ve günlük yaşamda sık sık karşılaştığımız bir sorundur. İnsanların büyük bir çoğunluğu, boyun ağrılarından şikayetçidir. Boyun fıtığına doğru bir tedavi uygulanmazsa daha büyük sorunlar yaşanabilir.
Boyun bölgesinde yer alan omurların arasında bulunan diskin yırtılması ile sinirler sıkışır ve omuriliğin geçtiği kanalda yer değişimi yaşanır. Bu yer değişi ile boyun çevresinde ağrılar ortaya çıkmaya başlar. Bu durum ise boyun fıtığı olarak ifade edilir. Hasatlığın yaygınlaşması ile birlikte ameliyatsız boyun fıtığı tedavi seçenekleri devreye girer. Doğru uygulandığı sürece iyi sonuçlar veren doğal yöntemlerle boyun fıtığı tedavisi, kişinin eski haline dönmesini sağlar.
Boyun fıtığı sorunu ile mücadele eden hastalar için geliştirilen ameliyatsız boyun fıtığı tedavileri hastanın ameliyatsız ve acısız şekilde, kısa süreli bir işlem sonrasında fıtıklarından kalıcı olarak kurtulmasına olanak sağlamıştır.
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavileri hastanın genel sağlığına, yaşına ve hastalığının ilerleme durumuna göre şekillenir. Her hasta için aynı yöntem uygulanamayabilir. Ameliyatsız boyun fıtığı tedavi yöntemleri şu şekildedir.
Boyun fıtığı, her ne kadar birçok kişi tarafından yaşanan bir hastalık olsa da, cerrahi operasyona ihtiyaç duyulan hasta sayısı yaklaşık % 3-5’lik kısımdır. Bu sebeple geriye kalan %90’ın üstündeki kısım ise ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ile iyileşme sağlanır.
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ilaç tedavisi olarak da uygulanabilir. Disk ekleminin içinde ve fıtığın baskı yaptığı sinir dokularında bir tür tahriş ortaya çıkar. Baskı altında olan dokular ödemden kaynaklı şişer. Bu durumda, gelişen şikayetleri gidermek üzere anti enflamatuar adı verilen ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar fıtığı tedavi etmez ancak, fıtığın sinir kökü üzerinde yaptığı baskının sonuçlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, şikayet ve hastanın bulgularına göre doktor tarafından boyun fıtığı tedavisine eklenebilir.
Fizik tedavinin amacı, boyun fıtığını ortadan kaldırmak değildir. Fizik tedavi, ortaya çıkan kas tutulması ve benzeri sonuçları hafifletmek üzere uygulanır. Boyun kaslarında yaşanan sertliği geçirmek üzere germe ve esnetme egzersizleri ile birlikte kas gevşemeyi sağlayacak uygulamalar, ağrınızı hafifletmede yararlı olabilir.
Fizik tedavi egzersizlerine ek olarak uygulanan elektroterapi, traksiyon, ısı uygulamaları ve benzeri uygulamalar da, fizik tedavinin tamamlayıcıları olarak hekim tavsiyesi ile tedavi planı içine eklenebilir.
Boyun fıtığı yakma işlemi tedavisi olarak da bilinen radyofrekans, boyun fıtığı tedavisi yöntemleri içinde en sık kullanılan ameliyatsız tedavi seçeneklerinden biridir. Yan etkisi minimum olan bu yöntem, genel anestezi gerektirmez. Radyofrekans yönteminin amacı kişiyi çözüme kısa yoldan kavuşturmaktır. Ağrıyı azaltmaya ve sorunlu bölgedeki hasarı direkt olarak gidermeye yönelik uygulanır.
Radyofrekans yönteminde, problemli bölgeye 60 ila 80 derecelik bir akım verilir. Böylece bu alanda doku hasarı oluşturulur. Bu sürekli akım şeklinde uygulanan klasik bir yöntemdir. Kesikli radyofrekans tedavisi, aralıklı akım uygulaması ile 42 derece gibi düşük bir ısı verilmesi ile gerçekleştirilir.
Boyun fıtığının durumu hekim tarafından değerlendirildikten sonra epiduroskopi uygulanıp uygulanmayacağına karar verilir. İnatçı boyun ve bacak ağrıları yaratan boyun fıtığı eğer mikrocerrahi gerektirecek kadar büyük değilse epiduroskopi ile tedavi edilebilir.
Epiduroskopi ile ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi yöntemi genellikle daha önce ameliyat olmuş ancak, şikayetleri geçmemiş hastalara uygulanır.
Ozon tedavisi, oksijen terapisi olarak da bilinir. Oksijenin hayati önemi tartışılmaz. Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisinde de etkin şekilde kullanılan ozon tedavisinin güvenilirliği de yapılan araştırmalar ile onaylanmıştır. Boyun fıtığı için uygulanan iki tip ozon tedavisi bulunur. Bunlardan ilki, fıtığın olduğu bölüme uzun özel bir iğne ile bilgisayarlı tomografi uygulamasıdır. İkincisi ise boyunun yan kaslarına iki yandan standart bir enjektörle uygulanan ozon tedavi yöntemidir. Ozon ile ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fıtığın hacminin daraltılarak küçülmesini sağlar. Son yıllarda ozon tedavi, fıtık ağrılarının ameliyatsız tedavi alternatiflerinden biridir.
Kriyoterapi ameliyatsız boyun fıtığı tedavilerinden biridir. Fizik tedavi yöntemlerinden biri olan kriyoterapi, soğuk terapi olarak da bilinir. Bu tedavi ile kan dolaşımı yavaşlayarak ağrının azaltılması hedeflenir. Boyun fıtığı tedavisinde kullanılan kriyoterapi yönteminde birçok hastada başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Kriyoterapiden alınacak sonuçların başarısı, işlemde uygulanacak bölgenin yerine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterir.
Epidural enjeksiyon ile boyun fıtığı tedavisi, yan etkileri çok düşük olan ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biridir. Uzun yıllardır kullanılan bu tedaviden alınan sonuçlar oldukça başarılıdır.
Epidural enjeksiyon ile boyun fıtığının olduğu disk bölgesinde oluşan ödemi oradan kaldırmak hedeflenir. Aynı zamanda disk çevresindeki yangıyı ve sinir köküne olan baskıyı azaltmak amaçlanır. Bu tedavi yönteminin uygulandığı hastaların büyük kısmında tamamen iyileşme saptanmıştır.
Boyun fıtığında regresyon tedavisi, boyun ağrılarını hafifletmek ve omurgadaki diskleri iyileştirmek üzere uygulanır. Cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın ağrıyı azaltmayı amaçlayan bu yaklaşımda, özel egzersizler ve masaj teknikleri kullanılır. Tedavi ile belin hareket kabiliyetini yeniden kazandırmak ve kasları güçlendirmek amaçlanır. Kişiye özel planlanan tedavi programı ile hastalar kısa sürede yaşam kalitesini geri kazanabilir. Regresyon tedavisi, bel sağlığını iyileştirmek için etkili bir tedavi alternatifidir.
Boyun fıtığına ameliyatsız çözüm sunan robotik lazer tedavisi, dokulara odaklanan lazer ışığı ile ağrıyı ve iltihapları azaltmayı amaçlar. Bu işlemde ağrı ya da hasarlı olan noktalara uygulanan ışık enerjisinden yararlanılır. Robotik lazer, hızlı ve kendini tekrar edebilen işlemlerde oldukça başarılı sonuçlar sunan bir tedavidir. Dolayısı ile geleneksel yöntemlerle çok uzun sürebilen tedaviler, lazer yönteminde hızlı biçimde sonuçlanabilir.
Ağrı iyileştirmede lazer, ideal yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Ağrı kesici etkisi sayesinde dokuların yenilenme düzeyini artırmaya yarar. Bu yöntem “biyostimülant etki” olarak açıklanır. Özellikle cerrahi işlem gören hastaların tedavi sonrası süreçlerinde ciddi bir ayrıcalık sunar.
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları hastaya uygulanacak tedavi yöntemine göre değişiklik gösterir. Doktor tarafından detaylı bir muayene sonrası, hastanın boyun fıtığı ve ağrılarından kurutulması için hangi işlemlerin uygulanması gerektiğine karar verilir. Boyun fıtığı sorunu yaşayan hasta için bir ya da birden fazla işlem uygulanabilir. Yapılması planlanan işlemlere göre tedavi fiyatı belirlenir.
fitiktedavisi.net, bel, boyun ve kalça fıtığı tedavisinde doğal ve yenilikçi yöntemler sunarak, uzman ekibiyle cerrahiye gerek kalmadan etkili çözümler ve kişiye özel tedavi programları sağlamaktadır.