Fitiktedavisi.net

ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi geçer mi

Ameliyatsız boyun fıtığı, tedavi edilebilir. Boyun fıtığı vakalarının yaklaşık %95’i cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın iyileşebilir. Boyun kıkırdatma, bilgisayar başında uzun zamanlar geçirme, ağır ev işleri, perde asma gibi faaliyetler boyun fıtığına sebep olabilir. Ayrıca, ilerleyen yaş; boyun fıtığının nedenlerinden biridir. Kollarda güçsüzlük, baş ağrısı gibi şikayetler ile kendini gösteren hastalık, günlük yaşam kalitesini büyük ölçüde erkiler. Hastalar saçını bile tarayamaz hale gelebilir. Boyun fıtığı ilaç, fizik tedavi, lazer ya da ozon terapi gibi tedavi seçenekleri ile tedavi edilebilir. Hastalar doğru tedavi yöntemleri ile tüm bu şikayetlere veda edilebilir.

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Geçer Mi?

Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ile hasta günlük yaşam kalitesini yükseltebilir. Omurgamızın geneli ile ilgili ağrılar içinde en sık rastlananlardan biri de, boyun ağrılarıdır. Bel ağrılarından sonra boyun ağrıları ikinci sırada yer alır. Her yüz kişiden 7 ila 8’i ciddi bir boyun ağrılarından yakınır. Boyun fıtığında kesin tanı alabilmek için öncelikle uzman  bir hekim tarafından gerçekleştirilen muayene gerçekleştirilir ve manyetik rezonans (MR) adı verilen tetkik yapılır. MR’ın olmadığı yerlerde bilgisayarlı tomografi de kullanılabilir. Boyun fıtığı, ameliyatsız tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir. Hastaların büyük bir kısmı ilaç ya da çeşitli fizik tedavi yöntemlerinden yararlanır. Boyun fıtığı teşhisi alan hastaların ancak, %3 ila 5’i cerrahi tedaviye aday olur. Bu durumda da; boynun önünden mikroskop ile gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat sonrası kısa sürede hasta normal yaşamına dönebilir.

Boyun Fıtığı Nedenleri Nelerdir?

Boyun ağrıları da bel ağrıları gibi hemen hemen her yaşta karşılaşılabilecek bir sağlık sorunudur. Ancak, hastalığın görülme sıklığını artıran bazı önemli nedenler bulunur. Boyun omurlarının kötü ya da yanlış kullanımı bunların başında gelir. Trafik kazası, yüksekten düşme gibi ciddi bir zedelenme boyunla fıtık gelişme riskini artırabilir

Ağır ev işleri, temizlik, perde asmak, yer silmek gibi ev içi faaliyetler, günümüzde çok daha fazla yaygın hale gelen bilgisayar başında yoğun çalışmalar, boyun fıtığını tetikleyici diğer nedenler olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda, yaş ilerledikçe boyun omurlarının kireçlenmesi de boyun ağrılarına sebep olabilir. Bu grup hastalarda boyun hareketleri kısıtlanır ve ağrı şikayeti yaşanmaya başlar. Bu ağrı, bazen baş kısmına doğru yayılabileceği gibi omuzları, kolları ve parmakları da etkileyebilir.

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Günlük yaşam kalitesine darbe vuran boyun fıtığının belirtilerine dikkat etmek gerekir. Hastalar genellikle tek bir kola doğru yayılan ağrının varlığından şikayetçidir. Ağrı, kollardan parmak uçlarına kadar yayılır ve uyuşma ile birlikte kendini gösterebilir. Ağrının yayıldığı kolda kuvvet kaybı yaşanabilir. Aynı zamanda ağrılar bazen başa da yayılır ve hasta ciddi baş ağrılarından şikayetçi olur.

Hastalar, fıtığın sinir sisteminde yaşanan boyutuna göre değişen yakınmalarda bulunur. Bu yakınmalar; kolu kaldıramamak, bileğini yukarı kaldıramamak, ellerine aldıkları ağır cisimleri yere düşürmek gibi günlük yaşamı etkileyen durumlar olabilir. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde koldaki zayıf kas eriyerek incelmelere de neden olabilir. Ağrı, özellikle gece uykuda çok daha fazla kendini gösterir. Bazı hastalar yatakta ağrı çekmek yerine, koltukta uyumayı tercih eder. Bu belirtileri siz de yaşıyorsanız, en kısa zamanda bir doktora ve sağlık kuruluşuna başvurun.

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Nasıl Geçer?

Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi birçok hastanın ağrılarının son bulmasına yardımcı olur. Ameliyatsız tedavisi mümkün olan boyun fıtığı vakalarında ilaç tedavisi, fizik tedavi, lazer, ozon terapi gibi yöntemler uygulanır. Eğer boyun fıtığı kolda kuvvet kaybı, kaslarda erime ve kolda incelme gibi durumlara neden olmuşsa, genellikle ameliyatsız yöntemlere öncelik verilir. Bu yöntemlerden ilki ilaç tedavisidir. İlk planda, ödemi alıcı ilaçlar ve kas gevşetici ilaçlar tercih edilir. İlaç tedavisine ek olarak, bazı durumlarda boyunluk ya da kollar denen destek de takılması gerekebilir. İlaç tedavisinden on ila on beş gün sonunda yanıt alınmadığı vakalarda ve hala ağrı sızı var ama kuvvet kaybı yoksa, fizik tedavi ikinci seçenek olarak değerlendirilebilir. Başta kuvvet kaybı olsa da, hastanın ağrısı fizik tedaviye yanıt vermiyorsa, diğer alternatif yöntemler ve son çare olarak ameliyat düşünülmelidir. İlaç, fizik tedavi, ozon terapi gibi yöntemlerden sonuç alınamayan boyun fıtığı vakalarında cerrahi seçenekler gündeme gelebilir.

Ameliyatsız boyun fıtığı tedavileri ile hastanın genel sağlığına kavuşturulması hedeflenir. Hastanın yaşına, genel sağlık durumuna ve hastalığının ilerleme durumuna göre tedavi planı şekillenir. Her hasta için aynı yönteme başvurulmaz. Ameliyatsız boyun fıtığı tedavi yöntemleri;

• İlaç tedavisi

• Fizik tedavi

• Radyofrekans boyun fıtığı tedavisi

• Epiduroskopi boyun fıtığı tedavisi

• Ozon Tedavisi

• Kriyoterapi boyun fıtığı tedavisi

• Epidural Enjeksiyon ile boyun fıtığı tedavisi

• Regresyon Tedavisi

• Robotik Lazer ile Fıtık Tedavisi olarak uygulanabilir.

Boyun fıtığı, günümüzde sıklıkla yaşanan bir hastalık olsa da, cerrahi operasyona ihtiyaç duyulan hasta sayısı yaklaşık % 3-5’lik kadar bir kısımdır. Bu sebeple geriye kalan yaklaşık %95’ın üstündeki kısım ise ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ile boyun fıtığından kurtulur.

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi Fiyatları

Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları, hastaya uygulanan tedavi yöntemlerine göre farklılık gösterir. Her hastaya uygulanan tedavi şekli ve tedavi süresi birbirinden farklı olduğu için tedavi fiyatları da değişiklik gösterir.

Boyun ağrısı, günümüzde birçok kişinin sık yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Cerrahi müdahaleye gerek olmayan durumlarda boyun fıtığı çeşitli yöntemler ile geçirilebilir. Bu yöntemler ile boyun fıtığı ağrıları hafifletilebilir ve hasta günlük yaşamına dönebilir. Doğal yöntemlerin uygulandığı boyun fıtığı ameliyatsız çözümleri ile hastaya cerrahi müdahaleye gerek kalmaz. Doktor, hastanın ihtiyacı olan tedavi yöntemine karar verdikten sonra uygun tedavi yöntemi ile tedavi sürecini başlatır.

Boyun fıtığına ameliyatsız çözüm arayan, boyun fıtığı teşhisi konmuş hastalar, bu tedavilerden faydalanmadan önce ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları ile ilgili bilgi alır. Boyun fıtığında ameliyatsız çözümler sunan tedavi yöntemleri, kişiye özel uygulamalardan oluşur. Dolayısı ile ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları ile ilgili net olarak bir şey söylemek mümkün değildir. Tedavinin şekli, tedavi süresi ve hastanın fıtığının büyüklüğüne göre ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları belirlenir. Boyun fıtığı sorununa çözüm üretmek için ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi fiyatları ile ilgili hekiminizden bilgi alabilir, boyun fıtığına uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Call Now Button